Grillad lax med ärtpuré

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 laxfilèer (a ca 150 g)
  • 400 g frysta gröna ärtor
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 zucchini
  • 3 dl kokta röda kidneybönor eller kidneybönor på burk (3 dl bönor motsvarar 1 burk à 400 g)
  • 2 msk färskpressad citronjuice

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Koka ärterna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av kokvattnet och mixa med mixerstav tillsammans med crème fraiche direkt i kastrullen. Smaka av purén med salt och peppar.
  • Grilla laxen i en grillpanna på varje sida så att den får färg. Lägg på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  • Skölj och skiva zucchinin. Grilla skivorna i grillpanna några minuter per sida.
  • Smaksätt kidneybönorna med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Servera ärtpurén ovanpå eller bredvid laxen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar