Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 laxfilèer (a ca 150 g)
- 400 g frysta gröna ärtor
- 2 msk crème fraiche
- 1 zucchini
- 3 dl kokta röda kidneybönor eller kidneybönor på burk (3 dl bönor motsvarar 1 burk à 400 g)
- 2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka ärterna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av kokvattnet och mixa med mixerstav tillsammans med crème fraiche direkt i kastrullen. Smaka av purén med salt och peppar.
- Grilla laxen i en grillpanna på varje sida så att den får färg. Lägg på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.
- Skölj och skiva zucchinin. Grilla skivorna i grillpanna några minuter per sida.
- Smaksätt kidneybönorna med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Servera ärtpurén ovanpå eller bredvid laxen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration