Grillad caesarsallad med lax och rädisor

Tillagningstid: Över 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 grillplanka eller grillhalster
  • 1 dl bbq olja med honung
  • 1 förp laxfilé i bit (à 600 g)
  • 2 romansallad
  • 1 knippe rädisor (à ca 300 g)
  • 150 g färska sockerärtor
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 1 burk kall färdig parmesansås (à 230 ml)

Gör så här:

  • Lax: Lägg plankan i blöt minst 5 timmar innan grillning.
  • Rostad potatis: Sätt ugnen på 225°C.
  • Halvera potatisen och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i 25 minuter eller tills potatisen är mjuk och har en gyllene färg, rör om då och då.
  • Lax: Häll oljan över laxen och vänd runt, så att hela fisken täcks. Marinera i ca 10 minuter.
  • Lägg laxen på en planka eller i ett grillhalster. Grilla fisken på indirekt värme, under lock, 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, låt vila i 5 minuter.
  • Grillad sallad: Dela salladen på längden och grilla bitarna ca 2 minuter, tills de får en sotig yta.
  • Skölj, ansa och dela rädisorna och sockerärtorna. Krossa pumpakärnorna grovt.
  • Toppa salladen med parmesansås och pumpakärnor.
  • Servera laxen på plankan med sallad, rädisor, sockerärtor och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration