Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g delikatesspotatis
  • 2 ägg
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl smetana
  • 1 msk kapris
  • salt
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 150 g gravad lax
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Äggkräm: Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och låt dem sjuda 8 minuter. Spola dem sedan kalla.
  • Skala och hacka äggen och löken.
  • Blanda ägg och lök med smetana. Grovhacka och rör i kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
  • Till servering: Skär citronen i klyftor.
  • Servera laxen med potatis, äggkräm, citronklyftor och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar