Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g delikatesspotatis
- 2 ägg
- 1/2 rödlök
- 1 dl smetana
- 1 msk kapris
- salt
- peppar
- 1/2 citron
- 150 g gravad lax
- 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Äggkräm: Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och låt dem sjuda 8 minuter. Spola dem sedan kalla.
- Skala och hacka äggen och löken.
- Blanda ägg och lök med smetana. Grovhacka och rör i kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
- Till servering: Skär citronen i klyftor.
- Servera laxen med potatis, äggkräm, citronklyftor och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration