Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 tsk gurkmeja
- 4 portbitar laxfilé (à 140 g)
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl crème fraiche bearnaise
- 250 g broccoli
Gör så här:
- Tina fisken om den är fryst.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt gurkmejan i vattnet.
- Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraiche över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Skär broccolin i buketter och skala och skiva stammen. Lägg den i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
- Servera laxen med ris och broccoli.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration