Gratinerad lax och broccoli

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 portbitar laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche bearnaise
  • 250 g broccoli

Gör så här:

  • Tina fisken om den är fryst.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt gurkmejan i vattnet.
  • Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraiche över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Skär broccolin i buketter och skala och skiva stammen. Lägg den i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
  • Servera laxen med ris och broccoli.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar