Gratinerad lax med basilika och potatismos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 paprika
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk vinäger

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Potatismos: Skala och koka potatisen.
  • Lax: Hacka basilikan och blanda med crème fraiche, salt och peppar. Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraichen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Sallad: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela tomaterna och blanda med paprika, olja och vinäger. Salta och peppra.
  • Potatismos: Krossa potatisen och blanda med varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med mos och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar