Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 dl mjölk
- 1/2 kruka basilika
- 1 dl crème fraiche
- salt
- peppar
- ca 500 g laxfilé
- 1 paprika
- 250 g körsbärstomater
- 1 tsk olja
- 1 tsk vinäger
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Potatismos: Skala och koka potatisen.
- Lax: Hacka basilikan och blanda med crème fraiche, salt och peppar. Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraichen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Sallad: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela tomaterna och blanda med paprika, olja och vinäger. Salta och peppra.
- Potatismos: Krossa potatisen och blanda med varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med mos och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration