Getostgratinerad laxschnitzel

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor laxfilé (à 180 g)
  • 4 skivor getost
  • 1 gul lök
  • 4 stjälkar selleri
  • smör (att steka i)
  • 1 paprika
  • 4 bifftomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och peppar
  • ris eller potatis

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Salsa: Skala och finhacka löken. Skölj och skiva sellerin. Fräs lök och selleri i smör tills de blir mjuka. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Tillsätt den. Dra pannan från spisen efter någon minut.
  • Tärna tomaterna och finhacka koriandern. Rör ner detta. Krydda med salt och peppar.
  • Bryn laxen lätt på båda sidor. Lägg ostskivorna på fiskbitarna och lägg dem på en smord plåt. Ugnsstek i ca 4 minuter.
  • Till servering: Servera rätten med potatis eller ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar