Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g mjölig potatis
- 2 dl mjölk
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 4 tomater
- 1/2 msk olja
- 1/2 msk vinäger
- 1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)
- 4 portionsbitar lax (à 125 g)
- 1/2 ask färsk gräslök (à 30 g)
- 1 msk sesamfrö
- 1/2 dl solroskärnor
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Mos: Skala, dela och koka potatisen.
- Grönsaker: Skär tomaterna i bitar. Blanda med olivolja och vinäger. Salta och peppra.
- Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Mos: Värm mjölken, krossa potatisen, vispa i mjölken och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
- Topping: Hacka gräslöken och blanda med sesamfrö och solroskärnor.
- Servera laxen med mos, frön, tomater och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration