Frötoppad lax med mos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 30 g)
  • 1 msk sesamfrö
  • 1/2 dl solroskärnor

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Mos: Skala, dela och koka potatisen.
  • Grönsaker: Skär tomaterna i bitar. Blanda med olivolja och vinäger. Salta och peppra.
  • Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • Mos: Värm mjölken, krossa potatisen, vispa i mjölken och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Topping: Hacka gräslöken och blanda med sesamfrö och solroskärnor.
  • Servera laxen med mos, frön, tomater och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar