Fröstekt lax med ärtkräm

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 förp gröna ärtor (à 500 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl kvarg
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 4 portionsbitar lax
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 dl solroskärnor

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen.
  • Mixa olivolja, ärter, basilika och kvarg till en kräm. Späd eventuellt med lite vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär tomaterna i bitar.
  • Stek laxen i matfettet i en stekpanna några minuter. Krydda med salt och peppar.
  • Tillsätt sesamfrön och solroskärnor i pannan med lax och ös med matfett och frön.
  • Servera den nykokta potatisen med lax, frön och ärtkräm.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar