Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1 msk olivolja
- 1/2 förp gröna ärtor (à 500 g)
- 1/2 kruka basilika
- 1/2 dl kvarg
- salt och peppar
- 2 tomater
- 4 portionsbitar lax
- 2 msk smör eller margarin
- 1 msk sesamfrön
- 1/2 dl solroskärnor
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Mixa olivolja, ärter, basilika och kvarg till en kräm. Späd eventuellt med lite vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i bitar.
- Stek laxen i matfettet i en stekpanna några minuter. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt sesamfrön och solroskärnor i pannan med lax och ös med matfett och frön.
- Servera den nykokta potatisen med lax, frön och ärtkräm.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration