Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 paket glasnudlar
- 400 g laxfilé
- 1/2 röd paprika
- 1/2 röd chilifrukt
- 1/2 msk riven ingefära
- 3 msk olja
- 1/2 tsk salt
- peppar
- 1 klyfta hackad vitlök
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 1/2 dl vatten
- 1 äggula
- olja till fritering
Gör så här:
- Koka nudlarna i lättsaltat vatten och sila av dem.
- Skär lax och paprika i strimlor. Dela chilin och ta bort kärnorna. Hacka chilin mycket fint. Blanda lax, paprika och chili med ingefära, olivolja, salt, peppar och vitlök.
- Blanda vetemjöl, vatten och äggula till en slät smet. Forma små bollar, ungefär som köttbullar i storlek. Låt dem bli lite knöliga och spretiga.
- Hetta upp oljan till ca 180°C, har du inte en fritös så använd en gjutjärnsgryta. Doppa laxbollarna i frityrsmeten och fritera dem, tre, fyra stycken åt gången.
- Servera bollarna med glasnudlarna och t ex sockerärter. Sweet chili passar bra till.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration