Friterade laxbollar med chili och glasnudlar

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 paket glasnudlar
  • 400 g laxfilé
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 1 klyfta hackad vitlök
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 äggula
  • olja till fritering

Gör så här:

  • Koka nudlarna i lättsaltat vatten och sila av dem.
  • Skär lax och paprika i strimlor. Dela chilin och ta bort kärnorna. Hacka chilin mycket fint. Blanda lax, paprika och chili med ingefära, olivolja, salt, peppar och vitlök.
  • Blanda vetemjöl, vatten och äggula till en slät smet. Forma små bollar, ungefär som köttbullar i storlek. Låt dem bli lite knöliga och spretiga.
  • Hetta upp oljan till ca 180°C, har du inte en fritös så använd en gjutjärnsgryta. Doppa laxbollarna i frityrsmeten och fritera dem, tre, fyra stycken åt gången.
  • Servera bollarna med glasnudlarna och t ex sockerärter. Sweet chili passar bra till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar