Forell i folieform

Tillagningstid: Över 60 min

6 portioner

Ingredienser

  • 6 portionsregnbågar (à ca 200 g)
  • 2 salladslökar
  • 4 msk olivolja
  • juicen från 2 limefrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk finhackad färsk chilifrukt
  • 6 stjälkar hel bladpersilja
  • 1 – 1 1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Skiva salladslöken och blanda med olivolja, limejuice, pressad vitlök och chili.
  • Skölj fisken och torka av med hushållspapper. Lägg dem i en folieform. Fördela marinaden över och i fisken. Fyll fiskarna med persiljebladen. Låt dem marinera i ett par timmar i kylskåp.
  • Ställ folieformen på en het grill och sjud fisken ca 20 minuter tills den är genomstekt. Vänd den efter halva tiden. Salta.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar