Foliepaket med fisk och grönt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g små potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 250 g skinn- och benfri laxfilé
  • 250 g vit fiskfilé (t ex sej)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • salt och peppar
  • 1 citronklyftor (till servering)

Gör så här:

  • Skrubba och skär potatisen i hälften. Ansa och skär purjolöken i strimlor.
  • Skala, halvera och skär morot och lök i tunna skivor. Skär svampen i mindre bitar.
  • Skär fisken i 3–4 cm stora bitar.
  • Riv av rejäla ark med aluminiumfolie, ett ark per portion. Fördela potatis, purjolök, morot, gul lök, svamp, tomat och dill på arken. Krydda varje ark med salt och peppar.
  • Vik ihop foliepaketen något. Häll i grädde och vin innan de försluts. Lägg på grillen i ca 10 minuter.
  • Öppna paketen och lägg i fisken. Krydda med salt i varje paket. Förslut paketen igen och fortsätt grilla ytterligare ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar