Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g små potatisar
- 1 liten purjolök
- 1 morot
- 1 gul lök
- 150 g champinjoner
- 250 g skinn- och benfri laxfilé
- 250 g vit fiskfilé (t ex sej)
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 1 dl finskuren dill
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl torrt vitt vin
- salt och peppar
- 1 citronklyftor (till servering)
Gör så här:
- Skrubba och skär potatisen i hälften. Ansa och skär purjolöken i strimlor.
- Skala, halvera och skär morot och lök i tunna skivor. Skär svampen i mindre bitar.
- Skär fisken i 3–4 cm stora bitar.
- Riv av rejäla ark med aluminiumfolie, ett ark per portion. Fördela potatis, purjolök, morot, gul lök, svamp, tomat och dill på arken. Krydda varje ark med salt och peppar.
- Vik ihop foliepaketen något. Häll i grädde och vin innan de försluts. Lägg på grillen i ca 10 minuter.
- Öppna paketen och lägg i fisken. Krydda med salt i varje paket. Förslut paketen igen och fortsätt grilla ytterligare ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration