Tillagningstid: Under 45 min
Ingredienser
- 400 g rimmad lax (se länk nedan under steg 2)
- 4 skivor kavring
- 16 korta träspett
- 4 tsk laxrom
- 1 msk dijonsenap (gärna söt honeydijon)
- 2 tsk honung
- 1/2 dl rapsolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skär Rimmad lax i 16 tärningar (ca 2 x 2 cm).
- Mixa kavringskivorna. Rosta smulorna i ugnen, tills de är krispiga (7-10 minuter).
- Sätt ugnen på 175°C.
- Trä upp en laxtärning på varje spett. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugn 5-7 minuter.
- Dressing: Blanda dijonsenap, honung och rapsolja. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Rulla varje laxbit i dressing och kavringsmulor. Toppa med laxrom.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration