Fjordlax »lollipop«

Tillagningstid: Under 45 min

Ingredienser

  • 400 g rimmad lax (se länk nedan under steg 2)
  • 4 skivor kavring
  • 16 korta träspett
  • 4 tsk laxrom
  • 1 msk dijonsenap (gärna söt honeydijon)
  • 2 tsk honung
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Skär Rimmad lax i 16 tärningar (ca 2 x 2 cm).
  • Mixa kavringskivorna. Rosta smulorna i ugnen, tills de är krispiga (7-10 minuter).
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Trä upp en laxtärning på varje spett. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugn 5-7 minuter.
  • Dressing: Blanda dijonsenap, honung och rapsolja. Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Rulla varje laxbit i dressing och kavringsmulor. Toppa med laxrom.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar