Fjällröding med sparris och pepparrot

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 1 dl mjölk
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk riven pepparrot
  • 350 g fjällrödingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör

Gör så här:

  • Mos: Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Lägg potatisen i en kastrull med vatten och låt småkoka under lock tills den är mjuk.
  • Ansa sparrisen och riv pepparroten.
  • Stek rödingen och sparrisen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Fisken är klar när den har en innertemperatur på 54°C.
  • Mos: Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock. Värm mjölken. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Tillsätt den varma mjölken och vispa moset luftigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Lyft upp fisk och sparris från stekpannan. Smält smöret i pannan.
  • Servera rödingen med mos, sparris, smält smör och pepparrot.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration