Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl smetana
- 1/2 förp färsk persilja
- salt
- peppar
- 1/2 burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
- 1/2 rödlök
- 3 morötter
- 1/2 msk olja
- 390 g pastasås basilika
- 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 600 g torsk- och laxtärningar
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Pressa vitlöken i smetanan. Hacka persiljan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av paprikan.
- Skala och hacka löken. Tvätta och skär morötterna i skivor. Fräs lök och morötter i oljan i en stor gryta några minuter. Tillsätt pastasås, vatten, paprika och smulad buljongtärning. Låt koka upp.
- Lägg ner fisken i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med potatis och persiljekräm.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration