Fiskgryta på torsk och lax med persiljekräm

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl smetana
  • 1/2 förp färsk persilja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 burk strimlad grillad paprika (à 200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 3 morötter
  • 1/2 msk olja
  • 390 g pastasås basilika
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g torsk- och laxtärningar

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Pressa vitlöken i smetanan. Hacka persiljan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll av paprikan.
  • Skala och hacka löken. Tvätta och skär morötterna i skivor. Fräs lök och morötter i oljan i en stor gryta några minuter. Tillsätt pastasås, vatten, paprika och smulad buljongtärning. Låt koka upp.
  • Lägg ner fisken i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med potatis och persiljekräm.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar