Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 6 minibaguetter (vitlök)
- 5 dl fisk- och skaldjurssoppa (Skärgårdssoppa)
- 5 dl vatten
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
- 1 förp fryst rotfruktsmix (à 550 g)
- 600 g torsk- och laxtärningar
- 3 msk hackad dill
- salt och peppar
- 1 citron
Gör så här:
- Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
- Koka upp soppan med vatten, grädde och buljongtärning eller fond.
- Lägg i rotfrukterna och fisken, sjud ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Rör ner dillen och smaka av med salt, peppar och några droppar pressad citronjuice.
- Servera fiskgrytan med brödet.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration