Fiskgryta med vitlöksbröd

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 6 minibaguetter (vitlök)
  • 5 dl fisk- och skaldjurssoppa (Skärgårdssoppa)
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 1 förp fryst rotfruktsmix (à 550 g)
  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 1 citron

Gör så här:

  • Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka upp soppan med vatten, grädde och buljongtärning eller fond.
  • Lägg i rotfrukterna och fisken, sjud ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Rör ner dillen och smaka av med salt, peppar och några droppar pressad citronjuice.
  • Servera fiskgrytan med brödet.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar