Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 300 g laxfilé
- 300 g torskfilé, sej eller hoki
- 4 morötter
- 1 purjolök
- 1 knippe dragon
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1/2 g saffran
- 2 dl crème fraiche
- 8 kokta potatisar
- salt och peppar
Gör så här:
- Skär fisken i grova bitar. Skala morötterna och skär i bitar. Skär pujolöken i sneda bitar och skölj dem i vatten. Plocka dragonbladen.
- Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran. Lägg i morötter och purjolök och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche.
- Halvera potatisen. Lägg i potatishalvorna och fiskbitarna i grytan. Salta och peppra. Låt grytan koka upp och sjud sedan under lock ca 5 minuter. Vänd ner dragon och servera.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration