Fiskgryta med morötter, dragon och saffran

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé, sej eller hoki
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl crème fraiche
  • 8 kokta potatisar
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Skär fisken i grova bitar. Skala morötterna och skär i bitar. Skär pujolöken i sneda bitar och skölj dem i vatten. Plocka dragonbladen.
  • Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran. Lägg i morötter och purjolök och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche.
  • Halvera potatisen. Lägg i potatishalvorna och fiskbitarna i grytan. Salta och peppra. Låt grytan koka upp och sjud sedan under lock ca 5 minuter. Vänd ner dragon och servera.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar