Fiskgryta med lax och tomat

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 förp hela skalade tomater (à 390 g)
  • 2 dl smetana
  • 500 g lax
  • 150 g sockerärtor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk fryst dill (1 msk fryst dill motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Häll tomater, smetana och smulad buljongtärning i en kastrull och koka upp. Dela tomaterna i mindre bitar med en slev.
  • Skär fisken i bitar. Dela sockerärtorna.
  • Lägg fisken och sockerärtorna i kastrullen och låt sjuda ca 5 minuter. Vänd ner dillen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar