Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 förp hela skalade tomater (à 390 g)
- 2 dl smetana
- 500 g lax
- 150 g sockerärtor
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 msk fryst dill (1 msk fryst dill motsvarar 1 tsk torkad)
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll tomater, smetana och smulad buljongtärning i en kastrull och koka upp. Dela tomaterna i mindre bitar med en slev.
- Skär fisken i bitar. Dela sockerärtorna.
- Lägg fisken och sockerärtorna i kastrullen och låt sjuda ca 5 minuter. Vänd ner dillen och smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration