Fiskgryta med fänkål och färsk pasta

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 300 g torsk i tärningar
  • 300 g lax i tärningar
  • 2 – 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 liten fänkål
  • 2 – 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 dl hackad kryddgrönt (persilja, dill eller gräslök)
  • bröd
  • ost
  • 4 port färsk pasta

Gör så här:

  • Skölj grönsakerna, skala och strimla morötterna och purjolöken. Dela fänkålen och strimla den tunt. Dela tomaterna grovt.
  • Fräs alla grönsaker utom tomater, i olivoljan i en låg vid panna. Tillsätt vitlök, buljong, salt och kryddor. Låt sjuda någon minut.
  • Lägg i fisken och tomaterna och sjud vidare i ca 15 minuter.
  • Strö över det kryddgröna.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera med pastan vid sidan om och en ostsmörgås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar