Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 300 g torsk i tärningar
- 300 g lax i tärningar
- 2 – 3 morötter
- 1 purjolök
- 1 liten fänkål
- 2 – 3 tomater
- 1 msk olivolja
- 1 – 2 vitlöksklyftor
- 4 dl fiskbuljong
- 1 tsk salt
- 1/2 krm cayennepeppar
- 1 dl hackad kryddgrönt (persilja, dill eller gräslök)
- bröd
- ost
- 4 port färsk pasta
Gör så här:
- Skölj grönsakerna, skala och strimla morötterna och purjolöken. Dela fänkålen och strimla den tunt. Dela tomaterna grovt.
- Fräs alla grönsaker utom tomater, i olivoljan i en låg vid panna. Tillsätt vitlök, buljong, salt och kryddor. Låt sjuda någon minut.
- Lägg i fisken och tomaterna och sjud vidare i ca 15 minuter.
- Strö över det kryddgröna.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Servera med pastan vid sidan om och en ostsmörgås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration