Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 purjolök
- 1 msk smör eller olja
- 1 1/2 tsk curry
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl mjölk
- 2 msk chilisås
- salt
- peppar
- 500 g laxfilé
- 2 dl riven gratängost
- 1 morot
- 65 g salladsmix
Gör så här:
- Tina fisken om fryst används.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen mjuk.
- Gratäng: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i smöret i en stekpanna några minuter, häll över curryn och fräs ytterligare någon minut. Rör ner crème fraichen, mjölken och chilisåsen i pannan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll purjosåsen på laxen och strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen tills innertemperaturen på laxen är 56°C, ca 15 minuter.
- Sallad: Skala och riv moroten grovt och blanda med salladen.
- Servera gratängen med potatis och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration