Fiskgratäng med purjolök

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 1/2 tsk curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 500 g laxfilé
  • 2 dl riven gratängost
  • 1 morot
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Tina fisken om fryst används.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen mjuk.
  • Gratäng: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i smöret i en stekpanna några minuter, häll över curryn och fräs ytterligare någon minut. Rör ner crème fraichen, mjölken och chilisåsen i pannan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll purjosåsen på laxen och strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen tills innertemperaturen på laxen är 56°C, ca 15 minuter.
  • Sallad: Skala och riv moroten grovt och blanda med salladen.
  • Servera gratängen med potatis och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar