Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port pasta, gärna spaghetti
- 250 g broccoli
- 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
- 1/2 purjolök
- 2 msk olja
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl kräft lag (från kräftorna)
- 1 msk majsstärkelse
- 300 g frysta torsk- och laxtärningar
- salt och peppar
- 1/2 ask persilja (à 20 g)
- 1/2 citron
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden.
- Häll av kräftorna och spara lagen. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlag och koka upp. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt koka några minuter.
- Lägg ner den frysta fisken och låt den sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka persiljan och skär citronen i klyftor.
- Blanda pastan med såsen, persiljan och kräftstjärtarna. Servera med citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration