Fisk- och skaldjurspasta

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 250 g broccoli
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl kräft lag (från kräftorna)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 300 g frysta torsk- och laxtärningar
  • salt och peppar
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden.
  • Häll av kräftorna och spara lagen. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlag och koka upp. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt koka några minuter.
  • Lägg ner den frysta fisken och låt den sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka persiljan och skär citronen i klyftor.
  • Blanda pastan med såsen, persiljan och kräftstjärtarna. Servera med citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar