Festlig pizza med kallrökt lax
Pizza bianco i festlig tappning med kallrökt lax, färsk dill och rödlök – gott att servera såväl som huvudrätt eller i slices som förrätt eller till buffébordet. Receptet ger två pizzor.
Ingredienser
- 2 st Färdiga pizzabottnar
- 1 dl Creme Fraiche Naturell
- 100 g Prästost
- 0,5 st Rödlök
- 100 g Kallrökt lax
- 0,2 krukor Dill – färsk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bred ut crème fraiche på pizzabottnarna.
- Riv osten och fördela på pizzorna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Hacka löken och dela laxen i mindre bitar. Fördela över pizzorna. Toppa med färsk dill och lite mald svartpeppar.
Dessa pizzor går även utmärkt att göra i en pizzaugn!
Obs: pizzan på bilden är ej resultatet av ovanstående recept!