Recept: Färskostgratinerad lax

Färskostgratinerad lax

Ingredienser
  

  • 3 strimlade morötter
  • 3 strimlade palsternackor
  • 500 g strimlad potatis
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färskost
  • 1 dl hackad dill1
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg morot, palsternacka och potatis i en ugnsfast form. Salta rotfrukterna, ringla över oljan och rör om. Stek i ugnen 20 minuter.
  • Blanda färskost, dill och peppar. Skär ett djupt snitt i varje laxbit. Lägg färskostfyllningen i laxsnitten.
  • Lägg laxbitarna på rotfrukterna och salta fisken. Tillaga lax och rotfrukter 10-15 minuter i ugnen. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 52°.

Lämna en kommentar

Recipe Rating