Färsk spenatsallad med lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 300 g kokt, kall lax
  • 200 g färsk spenat
  • 1 knippe rädisor
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger eller pressad citronsaft
  • 1 krm socker
  • 1 tsk fransk dragonsenap
  • 3 msk majsolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Rensa laxköttet från skinn och ben. Dela det i mindre bitar. Skölj spenaten och dra bort grova stjälkar. Dela stora blad i mindre bitar. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skölj rädisorna och skär bort större delen av bladen.
  • Dressing: Skala och finhacka löken. Blanda den med övriga ingredienser till dressingen och skaka samman.
  • Lägg spenatbladen på botten av en skål eller direkt på tallrikar. Lägg lax, rädisor och äggklyftor ovanpå.
  • Skeda över dressingen och servera.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar