Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 300 g kokt, kall lax
- 200 g färsk spenat
- 1 knippe rädisor
- 4 hårdkokta ägg
- 1 schalottenlök
- 1 msk vitvinsvinäger eller pressad citronsaft
- 1 krm socker
- 1 tsk fransk dragonsenap
- 3 msk majsolja
- salt och peppar
Gör så här:
- Rensa laxköttet från skinn och ben. Dela det i mindre bitar. Skölj spenaten och dra bort grova stjälkar. Dela stora blad i mindre bitar. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skölj rädisorna och skär bort större delen av bladen.
- Dressing: Skala och finhacka löken. Blanda den med övriga ingredienser till dressingen och skaka samman.
- Lägg spenatbladen på botten av en skål eller direkt på tallrikar. Lägg lax, rädisor och äggklyftor ovanpå.
- Skeda över dressingen och servera.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration