Färsk pasta med lax och fetaost

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g ekologisk färsk pasta
  • 4 portionsbitar ekolologisk laxfilé
  • 1 ekologisk rödlök
  • 2 ekologiska morötter
  • 2 ekologiska tomater
  • 2 msk ekologisk olivolja
  • salt och peppar
  • citron
  • 100 g ekologisk fetaost

Gör så här:

  • Skala lök och morötter, hacka löken och strimla morötterna. Skölj tomaterna och skär dem i bitar.
  • Stek löken och morötterna i olivoljan ca 3 minuter. Blanda i tomaterna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek laxen i en stekpanna utan matfett, ca 10 minuter. Eller sätt ugnen på 150°C och stek laxen till innertemperatur är 56°C, ca 10 minuter. Krydda laxen med salt och peppar.
  • Servera laxen med pastan och de varma grönsakerna. Strö över smulad fetaost.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration