Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g ekologisk färsk pasta
- 4 portionsbitar ekolologisk laxfilé
- 1 ekologisk rödlök
- 2 ekologiska morötter
- 2 ekologiska tomater
- 2 msk ekologisk olivolja
- salt och peppar
- citron
- 100 g ekologisk fetaost
Gör så här:
- Skala lök och morötter, hacka löken och strimla morötterna. Skölj tomaterna och skär dem i bitar.
- Stek löken och morötterna i olivoljan ca 3 minuter. Blanda i tomaterna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek laxen i en stekpanna utan matfett, ca 10 minuter. Eller sätt ugnen på 150°C och stek laxen till innertemperatur är 56°C, ca 10 minuter. Krydda laxen med salt och peppar.
- Servera laxen med pastan och de varma grönsakerna. Strö över smulad fetaost.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration