Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 1 kålrabbi (à ca 200 g)
  • 20 g färsk dill eller persilja
  • 1 dl smetana
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  • 2 port laxfilé (à ca 150 g)
  • 1/2 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk olja

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Slaw: Skala och riv kålrabbin grovt på ett rivjärn. Hacka dillen.
  • Blanda kålrabbi och dill med smetana. Smaka av med saft från citronen, salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor.
  • Lax: Mortla fänkålsfröna. Krydda laxen med salt, peppar och fänkålsfrön.
  • Stek den i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  • Servera laxen med kålrabbislaw, potatis och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar