Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis
- 1 kålrabbi (à ca 200 g)
- 20 g färsk dill eller persilja
- 1 dl smetana
- 1/2 citron
- salt
- peppar
- 2 port laxfilé (à ca 150 g)
- 1/2 tsk fänkålsfrö
- 1 tsk olja
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Slaw: Skala och riv kålrabbin grovt på ett rivjärn. Hacka dillen.
- Blanda kålrabbi och dill med smetana. Smaka av med saft från citronen, salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor.
- Lax: Mortla fänkålsfröna. Krydda laxen med salt, peppar och fänkålsfrön.
- Stek den i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
- Servera laxen med kålrabbislaw, potatis och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration