Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 purjolök
- 2 fänkål
- 7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
- 1 dl crème fraiche
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk pressad citron
- 2 tunna skivor rökt lax (à ca 50 g)
- 75 g färskost (med pepparrotssmak)
Gör så här:
- Skölj, ansa och strimla purjolöken och fänkålen. Spar några kvistar från fänkålen till garnering. Lägg purjo- och fänkålsstrimlor i en kastrull. Häll på buljong och koka grönsakerna mjuka under lock.
- Ta upp och mixa grönsakerna i en matberedare med lite av buljongen. Häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och citron.
- Lägg laxskivorna lite omlott på en skärbräda. Bred på pepparrotsosten. Rulla ihop till en rulle och lägg i frys 20-30 min. Skär i tunna skivor.
- Häll soppan i fyra förvärmda tallrikar och lägg i laxrullarna. Garnera med fänkål och servera genast med ett kuvertbröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration