Fänkålssoppa med fyllda laxrullar

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 fänkål
  • 7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2 tunna skivor rökt lax (à ca 50 g)
  • 75 g färskost (med pepparrotssmak)

Gör så här:

  • Skölj, ansa och strimla purjolöken och fänkålen. Spar några kvistar från fänkålen till garnering. Lägg purjo- och fänkålsstrimlor i en kastrull. Häll på buljong och koka grönsakerna mjuka under lock.
  • Ta upp och mixa grönsakerna i en matberedare med lite av buljongen. Häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och citron.
  • Lägg laxskivorna lite omlott på en skärbräda. Bred på pepparrotsosten. Rulla ihop till en rulle och lägg i frys 20-30 min. Skär i tunna skivor.
  • Häll soppan i fyra förvärmda tallrikar och lägg i laxrullarna. Garnera med fänkål och servera genast med ett kuvertbröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar