Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 – 1 1/2 fänkål
- 2 tomater
- 2 färska gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- smör
- 6 ägg
- 1/2 påse saffran (à 1/2 gram)
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk timjan
- sallad
- bröd
- varmrökt lax eller skinka
Gör så här:
- Skär fänkål och tomater i tunna skivor. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
- Fräs fänkål och lök i smör i en stor stekpanna tills den blir mjuk. Lägg i tomaterna.
- Vispa ihop ägg och saffran. Krydda med salt, peppar och timjan.
- Häll smeten i pannan. Lyft på grönsakerna så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar.
- Vänd omeletten med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan. Servera varm eller kall med en sallad och bröd och ev varm rökt lax.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration