Fänkålsfrittata

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 – 1 1/2 fänkål
  • 2 tomater
  • 2 färska gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • 6 ägg
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 gram)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • sallad
  • bröd
  • varmrökt lax eller skinka

Gör så här:

  • Skär fänkål och tomater i tunna skivor. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs fänkål och lök i smör i en stor stekpanna tills den blir mjuk. Lägg i tomaterna.
  • Vispa ihop ägg och saffran. Krydda med salt, peppar och timjan.
  • Häll smeten i pannan. Lyft på grönsakerna så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar.
  • Vänd omeletten med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan. Servera varm eller kall med en sallad och bröd och ev varm rökt lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar