Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port regnbågslax (à 125 g)
- 900 g potatis
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk dragon
- 500 g förkokta rödbetor
- 1/2 dl vatten
- 2 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Koka potatisen.
- Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda senap och dragon och pensla det på laxen. Stek den mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Ansa och skär rödbetorna i mindre bitar. Koka upp dem med vattnet och mixa sedan till en slät puré tillsammans med matfettet. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med rödbetskräm, potatis och solrosskott.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration