Dragon- och senapsbakad lax med rödbetskräm

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port regnbågslax (à 125 g)
  • 900 g potatis
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk dragon
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 ask solrosskott (à 100 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Koka potatisen.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda senap och dragon och pensla det på laxen. Stek den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Ansa och skär rödbetorna i mindre bitar. Koka upp dem med vattnet och mixa sedan till en slät puré tillsammans med matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med rödbetskräm, potatis och solrosskott.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar