Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1 kruka dill
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 125 g haricots verts (bönor)
- 1/2 citron
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Finhacka dillen, men spara några dillvippor till garnering. Blanda dillen med crème fraiche och dijonsenap. Smaksättmed salt och peppar.
- Lägg laxen i en ugnssäker form. Bred dillcrèmen på laxen. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller till laxens innertemperatur är 56˚C.
- Koka haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen. Skär klyftor av citronen.
- Pressa gärna potatisen och servera den till laxen, bönorna och citronklyftor. Dekorera med dillvippor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration