Dillbakad lax med haricots verts

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1 kruka dill
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 125 g haricots verts (bönor)
  • 1/2 citron

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Finhacka dillen, men spara några dillvippor till garnering. Blanda dillen med crème fraiche och dijonsenap. Smaksättmed salt och peppar.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Bred dillcrèmen på laxen. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller till laxens innertemperatur är 56˚C.
  • Koka haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen. Skär klyftor av citronen.
  • Pressa gärna potatisen och servera den till laxen, bönorna och citronklyftor. Dekorera med dillvippor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration