Currylax med koriander

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk limejuice
  • ca 1 msk vatten
  • 1 krm socker
  • 1/2 msk thai curry pulver
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 200 g äggnudlar
  • 20 salladslökar

Gör så här:

  • Dela och kärna ur chilifrukten. Skala vitlöken. Kör koriander, chilifrukt, vitlök, olja, limejuice och vatten i matberedaren till en grön sås. Salta och peppra. Rör ner sockret.
  • Dela laxen på längden. Krydda den med curry, salt och peppar. Strö över lite sesamfrö och klappa lätt så att de fastnar. Stek bitarna i en het lättoljad stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  • Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet.
  • Stek salladslöken hastigt, 1-2 minuter, i en het panna med några droppar olja.
  • Skär laxen i bitar, ca 2 cm, och lägg upp på tallrikar med salladslöken. Skeda över såsen. Servera med nudlarna. En fräsch grönsallad passar utmärkt att servera till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar