Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g skinnfri laxfilé
- 1 grön chilifrukt
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 kruka koriander
- 1/2 dl olivolja
- 1 tsk limejuice
- ca 1 msk vatten
- 1 krm socker
- 1/2 msk thai curry pulver
- salt och peppar
- 2 msk sesamfrö
- 200 g äggnudlar
- 20 salladslökar
Gör så här:
- Dela och kärna ur chilifrukten. Skala vitlöken. Kör koriander, chilifrukt, vitlök, olja, limejuice och vatten i matberedaren till en grön sås. Salta och peppra. Rör ner sockret.
- Dela laxen på längden. Krydda den med curry, salt och peppar. Strö över lite sesamfrö och klappa lätt så att de fastnar. Stek bitarna i en het lättoljad stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet.
- Stek salladslöken hastigt, 1-2 minuter, i en het panna med några droppar olja.
- Skär laxen i bitar, ca 2 cm, och lägg upp på tallrikar med salladslöken. Skeda över såsen. Servera med nudlarna. En fräsch grönsallad passar utmärkt att servera till.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration