Curry- och bönpannkakor med rökt lax och rödlöksdipp

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 msk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl växtbaserad mjölkdryck
  • 2 msk rapsolja
  • 1 rödlök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1 krispsallad
  • 1/2 förp haricots verts (bönor) (à 450 g)
  • 350 g kallrökt lax

Gör så här:

  • Bönpannkakor: Mixa bönorna med spadet till en slät kräm.
  • Blanda mjöl, curry och salt i en bunke. Vispa i hälften av bönmixet tillsammans med äggen och växtbaserade drycken. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av bönmixet.
  • Rödlöksdipp: Skala och hacka löken och blanda med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  • Skär salladen i bitar.
  • Värm haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Bönpannkakor: Stek tunna pannkakor av smeten i oljan i en stek- eller pannkakspanna.
  • Servera pannkakorna med dipp, sallad, haricots verts och lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar