Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 msk curry
- 1/2 tsk salt
- 3 ägg
- 2 dl växtbaserad mjölkdryck
- 2 msk rapsolja
- 1 rödlök
- 2 dl lätt crème fraiche
- salt
- peppar
- 1 krispsallad
- 1/2 förp haricots verts (bönor) (à 450 g)
- 350 g kallrökt lax
Gör så här:
- Bönpannkakor: Mixa bönorna med spadet till en slät kräm.
- Blanda mjöl, curry och salt i en bunke. Vispa i hälften av bönmixet tillsammans med äggen och växtbaserade drycken. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av bönmixet.
- Rödlöksdipp: Skala och hacka löken och blanda med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
- Skär salladen i bitar.
- Värm haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen.
- Bönpannkakor: Stek tunna pannkakor av smeten i oljan i en stek- eller pannkakspanna.
- Servera pannkakorna med dipp, sallad, haricots verts och lax.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration