Couscous-sallad med rökt fisk

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 150 g rökt lax alternativt 1 böckling till varje person
  • 4 portioner couscous
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 pkt djupfryst tinad bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 dl persilja
  • 1 mogen avokado

Gör så här:

  • Koka couscous och låt den svalna. Blanda couscousen med olivoljan och citronjuice i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Tina bladspenaten och krama ut vätskan. Grovhacka bladspenaten, finhacka rödlöken och grovhacka persiljan.
  • Pressa mogen avokado och toppa med några skivor rökt lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar