Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port dinkel matvete
- 4 portionsbitar lax
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- 1/2 kruka dill
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 gurka
- 65 g spenat
- 200 g cream cheese
- 1 dl riven Västerbottensost
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär laxen i 2 cm skivor och stek dem i hälften av oljan en panna 2 min på varje sida. Lägg upp skivorna i en form och toppa med rivet skal av citron, grovskuren dill, resten av oljan och svartpeppar.
- Crème: Mixa cream cheese med riven ost, smaksätt med salt och peppar.
- Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda den med matvete och spenat.
- Servera den ljumna laxen med matvetesalladen och ostcrèmen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration