Citronmarinerad lax med matvetesallad och ostcrème

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port dinkel matvete
  • 4 portionsbitar lax
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 gurka
  • 65 g spenat
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär laxen i 2 cm skivor och stek dem i hälften av oljan en panna 2 min på varje sida. Lägg upp skivorna i en form och toppa med rivet skal av citron, grovskuren dill, resten av oljan och svartpeppar.
  • Crème: Mixa cream cheese med riven ost, smaksätt med salt och peppar.
  • Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda den med matvete och spenat.
  • Servera den ljumna laxen med matvetesalladen och ostcrèmen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar