Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax (à 125 g)
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 500 g klyftade, kokta rödbetor
- 2 urkärnade, klyftade röda äpplen
- 3 msk olivolja
- 1 tsk finrivet citronskal
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 125 g skuren grönkål
- 2 dl grekisk yoghurt (10%)
- 2 msk finriven pepparrot
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lax: Lägg laxen på en bakpappersklädd plåt. Ringla över citronjuice och krydda med salt och peppar.
- Rödbetor: Blanda rödbetor och äpple med 2/3 av olivoljan, citronskal, citronjuice, salt och peppar och fördela runt laxen. Ställ in i ugnen 10 minuter.
- Blanda grönkål med resten av olivoljan. Ta ut plåten och strö över kålen, ställ in ytterligare ca 5 minuter.
- Yoghurt: Blanda grekisk yoghurt med pepparrot. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Servera laxen med pepparrotsyoghurten.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration