Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 500 g klyftade, kokta rödbetor
  • 2 urkärnade, klyftade röda äpplen
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 125 g skuren grönkål
  • 2 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 2 msk finriven pepparrot

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lax: Lägg laxen på en bakpappersklädd plåt. Ringla över citronjuice och krydda med salt och peppar.
  • Rödbetor: Blanda rödbetor och äpple med 2/3 av olivoljan, citronskal, citronjuice, salt och peppar och fördela runt laxen. Ställ in i ugnen 10 minuter.
  • Blanda grönkål med resten av olivoljan. Ta ut plåten och strö över kålen, ställ in ytterligare ca 5 minuter.
  • Yoghurt: Blanda grekisk yoghurt med pepparrot. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  • Servera laxen med pepparrotsyoghurten.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar