Citronlax i foliepaket med dill och grön sparris

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à ca 140 g)
  • 250 g grön sparris
  • 2 tomater
  • 1/2 purjolök
  • 1 citron
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port ris eller bulgur
  • gräddfil
  • 2 pumpabröd

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Bryt av och släng nedre delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar. Skiva tomaterna. Ansa och skiva purjolöken. Riv skalet av citronen och skär den i klyftor.
  • Fördela skivad tomat på 4 folieark (för 4 port). Lägg på lax, purjolök, sparris, dill och citronskal. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Vik ihop foliepaketen, se till att de sluter tätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt mitt i ugnen 20–30 minuter tills fisken är klar.
  • Koka under tiden ris eller bulgur och värm pumpabröden enligt anvisning på respektive förpackning.
  • Till servering: Servera laxpaketen med kokt ris eller bulgur, en klick gräddfil, citronklyftor och en bit pumpabröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar