Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 citron (skal och klyftor)
- 2 msk flytande honung
- 4 portsbitar laxfilé (à ca 125 g)
- salt
- peppar
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 2 dl matyoghurt
- 1 gurka
- 1/2 förp morötter (à 500 g)
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka potatisen.
- Riv yttersta skalet från citronen och blanda med honungen.
- Lägg laxen i en ugnsform. Salta, peppra och häll honungen över laxen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
- Hacka gräslöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
- Skär gurkan och morötterna i stavar och citronen i klyftor.
- Servera laxen med potatis, citronklyftor, gurka, morötter och gräslöksdipp.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration