Citronglacerad lax med gräslöksdipp

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 citron (skal och klyftor)
  • 2 msk flytande honung
  • 4 portsbitar laxfilé (à ca 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 gurka
  • 1/2 förp morötter (à 500 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka potatisen.
  • Riv yttersta skalet från citronen och blanda med honungen.
  • Lägg laxen i en ugnsform. Salta, peppra och häll honungen över laxen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
  • Hacka gräslöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär gurkan och morötterna i stavar och citronen i klyftor.
  • Servera laxen med potatis, citronklyftor, gurka, morötter och gräslöksdipp.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar