Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- ca 550 g laxfilé
- salt och peppar
- 1 citron
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 kruka persilja
- 3 msk pesto paprika
- 2 msk kapris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skär laxen i portionsbitar och krydda den med salt och peppar.
- Lägg laxen i en ugnssäker form. Skär några skivor av citronen och lägg dem på laxen.
- Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Dela tomaterna i halvor och grovhacka persiljan. Blanda tomaterna med pesto, persilja och kapris.
- Pressa potatisen och servera med laxen och tomatröran.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration