Citronbakad lax med paprikapesto

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • ca 550 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 3 msk pesto paprika
  • 2 msk kapris

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skär laxen i portionsbitar och krydda den med salt och peppar.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Skär några skivor av citronen och lägg dem på laxen.
  • Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Dela tomaterna i halvor och grovhacka persiljan. Blanda tomaterna med pesto, persilja och kapris.
  • Pressa potatisen och servera med laxen och tomatröran.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar