Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 600 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 4 tomater
  • 3 msk paprika pesto
  • 1 kruka basilika

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skär laxen i portionsbitar och krydda den med salt och peppar.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Skiva citronen och lägg dem på laxen.
  • Stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  • Skär tomaterna i klyftor och potatisen i bitar. Blanda det med pesto och basilikablad.
  • Servera potatissalladen med laxen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar