Citronbakad lax med dillrostade morötter

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 500 g små morötter
  • 1 msk olja
  • 3 msk sesamfrön eller solroskärnor
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 20 g dill
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka kaskadsallad

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skär laxen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär citronen i skivor och lägg skivorna på laxen.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  • Skölj morötterna och dela dem på längden eller i stavar.
  • Stek morötterna i oljan i en stekpanna. Strö över sesamfrö, chiliflakes och krydda med salt.
  • Grovhacka dillen.
  • Strö hälften av dillhacket över morötterna.
  • Blanda resten av dillhacket med gräddfilen, krydda med salt och peppar.
  • Skär salladen i bitar.
  • Servera laxen med potatis, gräddfil, morötter och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar