Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 600 g laxfilé
- salt
- peppar
- 1/2 citron
- 500 g små morötter
- 1 msk olja
- 3 msk sesamfrön eller solroskärnor
- 1/2 tsk chiliflakes
- 20 g dill
- 2 dl gräddfil
- 1 kruka kaskadsallad
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär laxen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär citronen i skivor och lägg skivorna på laxen.
- Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
- Skölj morötterna och dela dem på längden eller i stavar.
- Stek morötterna i oljan i en stekpanna. Strö över sesamfrö, chiliflakes och krydda med salt.
- Grovhacka dillen.
- Strö hälften av dillhacket över morötterna.
- Blanda resten av dillhacket med gräddfilen, krydda med salt och peppar.
- Skär salladen i bitar.
- Servera laxen med potatis, gräddfil, morötter och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration