Chililax med örtig tomatsallad

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g färsk laxfilé eller laxloin
  • 2 msk kryddmix Chili & Lime
  • 250 g små tomater i olika färger och former
  • 1/2 knippe färsk dill
  • 1/2 kruka valfri, färsk ört
  • 3 salladslökar
  • 1 tsk kryddmix Chili & Lime
  • 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 °C.
  • Gnid in laxen runt om med Chili & Lime och lägg den i en ugnsfast form. Stek laxen i ugn i ca 15 minuter till en innertemperatur på ca 48–52 °C.
  • Skär under tiden tomaterna i klyftor och blanda med plockade örter och strimlad salladslök. Krydda med Chili & Lime.
  • Strö salladen över laxen och servera direkt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar