Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g färsk laxfilé eller laxloin
- 2 msk kryddmix Chili & Lime
- 250 g små tomater i olika färger och former
- 1/2 knippe färsk dill
- 1/2 kruka valfri, färsk ört
- 3 salladslökar
- 1 tsk kryddmix Chili & Lime
- 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 °C.
- Gnid in laxen runt om med Chili & Lime och lägg den i en ugnsfast form. Stek laxen i ugn i ca 15 minuter till en innertemperatur på ca 48–52 °C.
- Skär under tiden tomaterna i klyftor och blanda med plockade örter och strimlad salladslök. Krydda med Chili & Lime.
- Strö salladen över laxen och servera direkt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration