Chilibakad lax med pak choi

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port ris, gärna basmatiris
  • 300 g laxfilé
  • 2 msk sweet chilisås
  • salt
  • 1 lime
  • 1/2 rödlök
  • 250 g pak choi
  • 1 tsk olivolja
  • 150 g sojasås
  • 2 msk vatten

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Pensla sweet chili på laxen och salta. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Skär limen i klyftor.
  • Skala och skiva löken. Skär pak choi i breda strimlor och lägg det gröna åt sidan. Stek lök och det vita på pak choien i olivoljan i en stekpanna. Häll över sojasåsen och vattnet och låt det bli varmt. Vänd ner det gröna från pak choien.
  • Servera laxen med pak choi, lime och ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar