Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 2 port ris, gärna basmatiris
- 300 g laxfilé
- 2 msk sweet chilisås
- salt
- 1 lime
- 1/2 rödlök
- 250 g pak choi
- 1 tsk olivolja
- 150 g sojasås
- 2 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg laxen i en ugnssäker form. Pensla sweet chili på laxen och salta. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Skär limen i klyftor.
- Skala och skiva löken. Skär pak choi i breda strimlor och lägg det gröna åt sidan. Stek lök och det vita på pak choien i olivoljan i en stekpanna. Häll över sojasåsen och vattnet och låt det bli varmt. Vänd ner det gröna från pak choien.
- Servera laxen med pak choi, lime och ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration