Chili- och limemarinerad stekt lax med yoghurtsås

Tillagningstid: Över 60 min

6 portioner

Ingredienser

  • 6 laxkotletter eller -fjärilar (à ca 150 g)
  • 1 röd chili
  • skal och saft av 1 lime
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk grovt salt
  • potatis eller couscous till servering
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl hackat kryddgrönt t ex persilja, dill, dragon
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk brun farin

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lägg laxkotletterna på ett ugnssäkert fat. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med skal och saft av lime samt olja. Pensla laxkotletterna på båda sidor med marinaden. Täck med plastfolie och låt stå kallt ett par timmar.
  • Strö över det grova saltet. Stek laxen i ugn ca 15 min.
  • Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen.
  • Servera laxen med såsen och pressad potatis eller couscous.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar