Chèvrelax med örter

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 150 g)
  • 150 g chèvre (bredbar)
  • 3 msk skuren färsk timjan och basilika
  • salt och peppar
  • 1 burk kikärtor
  • 150 g sockerärtor eller haricots verts
  • mangoldskott
  • 20 oliver
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150ºC.
  • Skär ett snitt mitt på varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda ost, örtkryddor, salt och peppar. Fördela fyllningen i snitten. Sätt in formen i ugnen och tills laxens innertemperatur är 56ºC eller 12-15 minuter.
  • Sallad: Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Koka sockerärterna några minuter och låt dem rinna av. Blanda med mangoldskott, oliver och tunt skivad lök. Vispa ihop olja, vinäger, socker, senap, och kryddor. Blanda ner den i salladen.
  • Servera den chèvrefyllda laxen med sallad och bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar