Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port lax
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 100 g chèvre
  • 1 dl pumpafrön
  • 125 g körsbärstomater
  • 2 plommontomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Skala och koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
  • Fördela osten i snitten på varje bit. Strö på pumpafröna och sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter.
  • Skär tomaterna i skivor eller klyftor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomaterna, löken och grovt skuren basilika. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
  • Koka upp vinäger och socker. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  • Servera laxen med sallad, potatis och balsamicosirap.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar