Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port lax
- 900 g fast potatis
- salt och peppar
- 100 g chèvre
- 1 dl pumpafrön
- 125 g körsbärstomater
- 2 plommontomater
- 1 rödlök
- 1 kruka basilika
- 1 dl balsamicovinäger
- 1 msk strösocker
- 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här:
- Tina laxen.
- Skala och koka potatisen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
- Fördela osten i snitten på varje bit. Strö på pumpafröna och sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter.
- Skär tomaterna i skivor eller klyftor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomaterna, löken och grovt skuren basilika. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
- Koka upp vinäger och socker. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Servera laxen med sallad, potatis och balsamicosirap.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration