Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 300 g laxtärningar
- 1 msk fänkålsfrö
- 1 gul lök
- 1 bakpotatis
- 2 tsk olja
- 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 550 g blomkål
- salt och peppar
- 2 msk persilja
Gör så här:
- Tina laxen och blomkålen (om den är fryst).
- Mortla fänkålsfröna. Skala lök och potatis, hacka löken och tärna potatisen. Fräs löken i hälften av oljan med fänkålsfröna och häll på buljongen och grädden. Låt koka upp.
- Tillsätt potatis och 2/3 av blomkålen och koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
- Stek laxtärningarna i resten av oljan och vänd ner persilja och resten av blomkålen mot slutet.
- Servera soppan med laxen och blomkålen och gärna bröd till.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration