Blomkålssoppa med lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 300 g laxtärningar
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis
  • 2 tsk olja
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 550 g blomkål
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja

Gör så här:

  • Tina laxen och blomkålen (om den är fryst).
  • Mortla fänkålsfröna. Skala lök och potatis, hacka löken och tärna potatisen. Fräs löken i hälften av oljan med fänkålsfröna och häll på buljongen och grädden. Låt koka upp.
  • Tillsätt potatis och 2/3 av blomkålen och koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek laxtärningarna i resten av oljan och vänd ner persilja och resten av blomkålen mot slutet.
  • Servera soppan med laxen och blomkålen och gärna bröd till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar