Asiatisk fisksoppa

Tillagningstid: Över 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g laxfilé
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citrongräs
  • 1 kruka koriander
  • 2 limeblad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk grön curry
  • skalet av 1 citron
  • 1 l hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 l kokosmjölk
  • 4 champinjoner
  • 4 portioner nudlar
  • 150 g skalade räkor
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt laxen sjuda försiktigt i lagen i 2 minuter. Låt den ligga kvar i lagen och svalna.
  • Finhacka chilifrukt, lök, citrongräs, hälften av korianderbladen och limeblad. Stek hacket försiktigt i olivolja några minuter tillsammans med curry och citronskal. Häll i buljongen och låt soppan puttra i 20 minuter.
  • Sila bort alla smaksättare. Blanda soppan med kokosmjölken och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i mindre bitar och skiva champinjonerna. Lägg champinjoner och nudlar i soppan.
  • Låt puttra i ytterligare några minuter. Tillsätt slutligen lax och räkor. Garnera med koriander.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar