Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 750 g butternutsquash
  • 1 silverlök
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 g varmrökt lax (eller annan rökt fisk, t ex makrill)
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk bostongurka
  • 2 tsk curry
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Skala och skär pumpan i grova tärningar. Skala, dela och skär löken i skivor. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  • Blanda pumpa, lök och äpple med salt och peppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills allt fått lite färg.
  • Currymajonnäs: Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  • Servera äppel- och pumpapytten med den varmrökta fisken och currymajonnäsen. Garnera med hackad persilja.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar