Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 750 g butternutsquash
- 1 silverlök
- 2 röda äpplen
- 2 msk olivolja
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 600 g varmrökt lax (eller annan rökt fisk, t ex makrill)
- 2 dl majonnäs
- 3 msk bostongurka
- 2 tsk curry
- 1 krm peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°C.
- Skala och skär pumpan i grova tärningar. Skala, dela och skär löken i skivor. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
- Blanda pumpa, lök och äpple med salt och peppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills allt fått lite färg.
- Currymajonnäs: Blanda samtliga ingredienser i en skål.
- Servera äppel- och pumpapytten med den varmrökta fisken och currymajonnäsen. Garnera med hackad persilja.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration