Apelsinmarinerade laxkotletter

Tillagningstid: Över 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 laxkotletter
  • 1 apelsin
  • 3 msk olja
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 msk rivet apelsinskal
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar

Gör så här:

  • Lägg laxkotletterna i dubbla plastpåsar.
  • Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Spara 1/2 msk rivet skal (för 4 port) till såsen.
  • Blanda apelsinsaft och -skal med olja, soja, ingefära och peppar. Häll marinaden i plastpåsen. Vänd runt påsen så att marinaden täcker all lax och låt marinera i kylskåpet ca 2 tim.
  • Ta upp och torka av laxkotletterna något med dubbelvikt hushållspapper. Grilla kotletterna på utegrill eller i grillpanna ca 4 min per sida. Krydda med salt.
  • Sås: Smaksätt matyoghurten med gräslök, apelsinskal, honung, salt och peppar.
  • Servera de nygrillade laxkotletterna med såsen, kokt potatis och en blandad sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar