Tillagningstid: Över 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 laxkotletter
- 1 apelsin
- 3 msk olja
- 1 msk ljus soja
- 1 msk färskriven ingefära
- 1 krm kajennpeppar
- 1 tsk salt
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk hackad gräslök
- 1 msk flytande honung
- 1/2 msk rivet apelsinskal
- 2 krm salt
- 1/2 krm kajennpeppar
Gör så här:
- Lägg laxkotletterna i dubbla plastpåsar.
- Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Spara 1/2 msk rivet skal (för 4 port) till såsen.
- Blanda apelsinsaft och -skal med olja, soja, ingefära och peppar. Häll marinaden i plastpåsen. Vänd runt påsen så att marinaden täcker all lax och låt marinera i kylskåpet ca 2 tim.
- Ta upp och torka av laxkotletterna något med dubbelvikt hushållspapper. Grilla kotletterna på utegrill eller i grillpanna ca 4 min per sida. Krydda med salt.
- Sås: Smaksätt matyoghurten med gräslök, apelsinskal, honung, salt och peppar.
- Servera de nygrillade laxkotletterna med såsen, kokt potatis och en blandad sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration