Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g sojabönor
  • 4 portionsbitar regnbågslax
  • 4 port ris
  • 250 g pak choi
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här:

  • Tina sojabönorna och laxen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa och dela pak choi på längden. Skala och riv ingefäran.
  • Koka upp buljongen och ingefäran i en stor kastrull.
  • Bryn smöret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt och doftar nötter. Häll upp det i en skål. Krydda laxen med salt och peppar och stek den ca 3 minuter på varje sida i samma stekpanna där smöret brynts.
  • Lägg sojabönorna och pak choien i buljongen och lägg på ett lock. Koka upp och dra av från plattan och låt stå under lock ca 2 minuter. Låt grönsakerna rinna av.
  • Blanda soja och sesamfrö i det brynta smöret. Skeda smöret över laxen och grönsakerna.
  • Servera laxen och grönsakerna med riset.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar