Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g sojabönor
- 4 portionsbitar regnbågslax
- 4 port ris
- 250 g pak choi
- 1 msk riven ingefära
- 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 50 g smör
- salt och peppar
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamfrö
Gör så här:
- Tina sojabönorna och laxen.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa och dela pak choi på längden. Skala och riv ingefäran.
- Koka upp buljongen och ingefäran i en stor kastrull.
- Bryn smöret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt och doftar nötter. Häll upp det i en skål. Krydda laxen med salt och peppar och stek den ca 3 minuter på varje sida i samma stekpanna där smöret brynts.
- Lägg sojabönorna och pak choien i buljongen och lägg på ett lock. Koka upp och dra av från plattan och låt stå under lock ca 2 minuter. Låt grönsakerna rinna av.
- Blanda soja och sesamfrö i det brynta smöret. Skeda smöret över laxen och grönsakerna.
- Servera laxen och grönsakerna med riset.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration