Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé
- 250 g sojabönor
- 3 dl couscous
- 2 förp morotssoppa (à 390 g)
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 tsk spiskummin
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tina laxen och sojabönorna.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka upp vattnet i en kastrull.
- Smula buljongtärningen i en ugnsform, storlek ca 20 x 30 cm (för 4 port). Rör i couscous, spiskummin och hett vatten.
- Låt stå 2 minuter och häll sedan på morotssoppan.
- Krydda laxen med salt och peppar. Lägg laxen på couscousen och strö över sojabönorna. Tillaga mitt i ugnen ca 14 minuter eller tills laxens innertemperatur är 52°C.
- Servera lax och couscous från ugnsformen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration